DPAP.ro Presents

Hartie si Mituri: Fabricarea hartiei distruge padurile

Copierea si documentele de hartie au fost mijloacele de comunicare preferate pentru mai mult de 2.000 de ani!

Ele au servit drept catalizator pentru educatie, creativitate si initiativele comerciale. Insa constientizarea si interesul cu privire la problemele de mediu referitoare la hartie au crescut in ultimii zeci de ani. Astfel, la fel s-a intamplat si cu conceptiile gresite despre durabilitatea printarii in media.

DPAP va publica o serie de articole care deconstruiesc sapte dintre cele mai frecvente mituri despre productia si consumul hartiei. Vom folosi o abordare simpla, echilibrata. Vor fi adresate direct problemele de mediu relevante cu informatii concrete, cu autoritate, care expun miturile, explica adevarata durabilitate a lantului de comunicatii grafice de aprovizionare si ofera partilor interesate o baza solida pentru luarea de decizii bine informate cu privire la utilizarea imprimarii si a hartiei.

hartie a4 blog 1

MITUL:              Fabricarea hartiei distruge padurile

ADEVARUL:      Productia de hartie consolideaza managementul sustenabil al padurilor

 

In Statele Unite ale Americii, industria hartiei promoveaza silvicultura sustenabila si depinde de o crestere durabila a padurilor, pentru a oferi o sursa sigura de aprovizionare cu fibre de lemn.

Producatorii de hartie fac acest lucru, incurajarand durabilitatea padurilor, prin cumpararea si utilizarea fibrei de lemn certificat, si prin promovarea unor politici si practici durabile de gestionare a padurilor acasa, cat si in intreaga lume.

hartie a4 - blog hartie copiator 2

Prin furnizarea unei piete de incredere pentru fibre crescute in mod responsabil industria hartiei incurajeaza proprietarii de terenuri sa continue gestionarea terenului impadurit, in loc sa il vanda pentru dezvoltare industriala sau alte utilizari care presupun defrisarea.

hartie a4 - blog hartie copiator 3

Pentru o flexibilitate adecvata, un contact optim si un stil potrivit, copierea si hartia vor fi alegerile naturale si reciclabile pentru comunicatii durabile si puternice.

 

Despre blogul DPAP: Postam saptamanal un articol care sa te informeze cu privire la cele mai potrivite medode de folosire a produselor pentru birou sau cu informatii generale despre ele. „Fabricarea hartiei distruge padurile” face parte dintr-o serie de 7 articole menite sa deconspire miturile industriei. Revino pe blogul nostru pentru urmatoarele postari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *