DPAP.ro Presents

Hartie si Mituri: fabricarea hartiei consuma multa energie

Seria „Hartie si Mituri” continua. In articolul de azi aflam care este consumul real de energie in procesele de fabricare al celulozei si al hartiei, si cat de daunatoare sunt aceste activitati pentru mediul inconjurator.

 

MITUL:              Fabricarea hartiei consuma multa energie

ADEVAR:           Da, dar cea mai mare parte este energie regenerabila

hartie a4 1

Aproape doua treimi din energia utilizata de fabricile de celuloza si hartie din S.U.A. este auto-generata folosind biomasa de carbon neutru din surse regenerabile.

Industria produselor forestiere din S.U.A. depaseste cu mult toate celelalte industrii in utilizarea energiei din surse regenerabile (biomasa) si este un lider in generarea de electricitate. In 2005, industria produselor forestiere a produs mai mult de patru cincimi din energia totala de biomasa generata de toate sectoarele industriale din S.U.A.

Fabricile de celuloza si hartie din S.U.A. sunt in mare masura auto-suficiente din punct de vedere energetic, iar unele fabrici aprovizioneaza reteaua de utilitati electrice cu surplusul de energie pe care il inregistreaza. Din 1990, consumul total de energie pe tona de productie a fabricilor celuloza si hartie din S.U.A. a fost redus cu 8,2%, iar cumpararea si utilizarea de combustibili fosili si energie pe tona de productie a fost redusa cu 26%.

Despre blogul DPAP: Postam saptamanal un articol care sa te informeze cu privire la cele mai potrivite medode de folosire a produselor pentru birou sau cu informatii generale despre ele. „Fabricarea hartiei consuma multa energie” este al doilea material din seria 7 articole menite sa deconspire miturile despre hartie. Revino pe blogul nostru pentru urmatoarele postari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *